A projektgazda bemutatása

A geotermikus energia hasznosítását célzó projekt gazdája az Arbo Invest Zrt. A projektgazda jogi státusza Zártkörűen működő Részvénytársaság. A cég 2009. szeptember 25-én alakult meg, fő tevékenységi köre "Épületépítési projekt szervezése", amelyhez a szakmai hátteret és felkészültséget az Arbo Invest Zrt.-vel partnerségi viszonyban álló Norta Kft. több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberei biztosítják. A projektszervezési ágazat, mint főtevékenység elsődlegesen a Hotel Arborétum projekt megvalósítása céljából lett létrehozva, ahol kiemelten nagy hangsúlyt kap a létesítmény korszerű energiaellátása.

A projektgazda korábbi fejlesztései

A projektgazda korábbi fejlesztésekkel nem rendelkezik, melynek elsődleges magyarázata, hogy a cég kifejezetten a Hotel Arborétum projekt kapcsán alakult meg, másrészről pedig „fiatal” vállalkozás lévén ez idáig nem volt lehetősége hasonló volumenű fejlesztésekben részt vállalni.

A projekt illeszkedése a projektgazda szakmai tevékenységéhez

A Debrecen keleti határában, 28 hektáros arborétumi zöldkörnyezetben megálmodott 5 csillagos színvonalú, de 4 csillagos minősítésű Hotel Arborétum projekt sokoldalú szállodai funkciói mellett egy minden igényt kielégítő szabadidő- és sportközpontot is magába foglal. A Hotel Arborétum egyedülálló vonzerejét a szálloda főépületének az élményfürdővel valamint a szabadidős- és sportszolgáltatásokat nyújtó épületével történő fedett, fűtött-hűtött folyosós összeköttetése jelenti. Így ellentétben az egyéb meglévő intézményekkel, itt a szórakoztatás lehetősége a szállóvendégek nyugalmának megzavarása nélkül akár reggelig is megoldható, mind a szállóvendégek, mind pedig a Debrecenben és körzetében élő közel 300.000 lakos számára. Értelemszerűen az épületek energia ellátása - beleértve azok fűtését és használati melegvíz ellátását is - komoly költségeket hárít az üzemeltetőre. A tervbe vett geotermikus energiahasznosító létesítmény a hagyományos földgáztüzeléseket váltaná ki, ily módon a projekt maradéktalanul illeszkedik a projektgazda tevékenységéhez.

A projektmenedzsment bemutatása

Tanka-Pocsai Nóra Magdolna, mint a cég elnök-vezérigazgatója, kiemelkedő szaktudással rendelkezik a turizmus és hotelmenedzsment terén, diplomáját a Budapesti Gazdasági Főiskola Vendéglátás és Szálloda Szakán szerezte. Mivel az Arbo Invest Zrt. tapasztalt menedzsmenttel nem rendelkezik, így a projekttel összefüggő, szerteágazó feladatokat külső szakértők bevonásával kívánja végrehajtani.

Nagy Levente projekt menedzser koordinálja az összes szervezési és kommunikációs munkát a projekttel kapcsolatban. Műszaki Menedzser oklevele van Építőipari Szakirányon végzett 2005-ben a Debreceni Egyetem Műszaki Főiskoliai Karán. Két és fél éves angliai kinttartózkodása miatt folyékonyan beszél angolul, ami elengedhetetlen a potenciális befeketető felderítéséhez.

Földesi-Kovács Emese, marketingvezető. A projekt reklám- és marketingkoordinációs feladatait látja el. Jelenleg a Norta Kft. marketingvezetői posztját tölti be, s több mint tíz éves szakmai múlttal rendelkezik a pr-marketing területén. Diplomáját a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola tanító-kommunikáció szakán szerezte, és ezzel egy időben a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Intézet felsőfokú reklám és marketing ügyintézői képzésén is oklevelet kapott. Másoddiplomáját a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Karán Turisztikai szakközgazdász szakirányon 2005-ben vette át.

A jogi szakértői tevékenységet az Almási és Borsy Ügyvédi Iroda látja el.

A projektmenedzsmentben dolgozó valamennyi személy szakmai koordinálását és felügyeletét a projektmenedzser látja el. Természetesen a projektmenedzsment által hozott intézkedések és döntések csak az Arbo Invest Zrt. jóváhagyásával válnak érvényessé.