A debreceni Erdőspuszta Club Hotel tulajdonosi köre – akik egyben az 1,942 milliárd forint saját tőkével rendelkező Arbo Invest Zrt. tulajdonosi körének 95%-át birtokolják (a fennmaradó 5%-ban Debrecen város is tulajdonostárs) - luxus Nyugdíjas Falu létrehozását tervezi Debrecen-Fancsikán.Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.

A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben Debrecen-Bánk szomszédságában található. A Debreceni nemzetközi repülőtér 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól.

A három milliárd forint bekerülési költségű projekt 200 db 26/40/54m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt lakást tartalmazna két nagy közösségi kiszolgáló egységgel. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy funkcióját tekintve kórház jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente 60 napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel – 30 fős egészségügyi személyzettel - üzletekkel, mosodával.

A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint - egy minden igényt kielégítő ökumenikus templom foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos is: saját golf kocsi park, saját kisbusz és személygépkocsi park, salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkásműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó. Egy kilométeres körzetben találhatóak még az alábbi látványosságok: Debrecen Város Arborétuma, és az Arbo Lovastanya.A fenti projekt megvalósításához társaságunk tulajdonos és befektető társakat keres. A tulajdonos társak maximum 450 millió forint erejéig lépnének be az Arbo Invest Zrt. részvényesei közzé 40%-os részesedés erejéig, garantáltan csak két év időtartamra. A két év letelte után a többségi tulajdonos, vagy visszavásárolja az új tulajdonosok részvényeit évi 8%-os hozamot biztosítva, vagy ha azok úgy látják a továbbiakban is lehetőségük van az Arbo Invest Zrt-ben társként maradni, az akkor már látható osztalék mértékét figyelembe véve. Ezen túlmenően a leendő tulajdonos társaknak opcionális elővásárlási jogot is biztosítunk a megépítendő lakásokra.Adottságok:

a) 17 hektár tehermentes ingatlan, általános városrendezési terv szerint 15%-os beépíthetőséggel rendelkező telek.
b) Egy már jogerős használatbavételi engedéllyel rendelkező 4MW névleges teljesítményű geotermikus energiát hasznosító erőmű, 1425m talpmélységű termelő kúttal, kút felsőrésszel, gázmentesítővel, 900l/perc vízhozammal, 71°C fokos talphőmérséklettel, és hasonló paraméterekkel rendelkező visszasajtoló kút.
c) Gyógyvízzé minősített termálkút 1350m talpmélységgel, 450l/perc vízhozammal, 67°C fokos talphőmérséklettel.
d) Hideg vizes kút ivóvíz minőséggel, 183m talpmélységgel 700-900l/perc vízhozammal.
e) Egy már elkészült 108m2 nettó hasznos alapterületű gazdasági épület.Kérdése van? Írjon Nekünk!

Kapcsolattartó:

Nagy Levente - Projekt Menedzser

E-mail: nagy.levente@arboinvest.hu

Telefon: (+36 20) 429-4878

Skype: arboinvest